10 - opnieuw RL, opnieuw Rajasthan, opnieuw ziek
Door: Frank
15 Oktober 2008 | India, New Delhi
Ik merkte ook dat ik het moeilijk vind om weer te beginnen, zeker in dit drukke deel van India. Liefst was ik alweer in de Himalaya, alvast in Sikkim. Maar ik ben zo loyaal van aard en had deze reis toegezegd, daarom zou ik het flauw van mezelf vinden om me op het laatste moment terug te trekken, ook al waren de omstandigheden bijzonder. Ik heb contact gehad met de agent in Delhi en die heeft nu een treinticket naar Sikkim voor me geregeld, meteen aansluitend op het terugvliegen van de groep dus daar ben ik blij mee. Om die treinreis te regelen heb ik Trains at a Glance gekocht, een wonder van orde en overzicht in de chaos van India, de jaarlijkse engelstalige dienstregeling van de spoorwegen. Een genot om in te bladeren, vol getallen en bestemmingen, in eerste instantie complex om te doorgronden maar als je het eenmaal snapt is elke bladzijde een visualisatie van iets prachtigs en een aantal daarvan ga ik ook realiseren.
En nu zijn we in Jaipur, in een paleishotel met een riante tuin. Dadelijk ga ik de middaghitte in en bioscoopkaartjes kopen en een restaurant uitzoeken voor vanavond. Iedereen gaat mee, ook deze groep is vanaf het begin heel coherent, het is fijn dat de groepen niet zo groot zijn, dit keer 10 mensen, dat maakt overleg en contact lekker overzichtelijk.
16 Oktober 2008 - 12:06
Raymond:
Hoi Frank,
Goh ik dacht dat je al klaar was met reis begeleiden, maar je gaat er nog even stevig tegenaan! Ik kan me voorstellen dat het lastig is om er weer vol goede moed tegenaan te gaan met het drama van de vorige reis net achter je kiezen en een ziek begin. Des te fijner dat je nu weer beter bent. Het hotel klinkt als erg luxueus. Heerlijk om in zo´n indiaas paleis te mogen vertoeven lijkt me..
Groetjes, Raymond -
19 Oktober 2008 - 21:00
Ysolda:
Hey Frank,
Wat een verhalen zeg! En wat een heftigheid. Ik heb met verbazing en ontzag gelezen. Ben ook trots op je...en ik denk dat niemand zich een meer betrokken reisleider kan wensen.
Groetjes
Ysolda