Aardbeving - Reisverslag uit Darjeeling, India van frankbaltus - WaarBenJij.nu Aardbeving - Reisverslag uit Darjeeling, India van frankbaltus - WaarBenJij.nu

Aardbeving

Door: Frank

Blijf op de hoogte en volg

19 September 2011 | India, Darjeeling

Opeens een flinke aardbeving. Gelukkig zijn wij OK.

Gister, zonmdagavond, om 18:10 hadden we net eten besteld in een restaurant toen de aarde begon te trillen en alles ging schudden, en meteen ging overal het licht ook uit. In twee tellen stonden we hand in hand op straat in het centrum, daar was lichte paniek terwijl uit alle panden mensen naar buiten stroomden. We liepen meteen door naar het centrale plein want dat was het hoogst gelegen punt en daar kan dus niks bovenop je vallen. Het plein stond bomvol en er kwamen steeds mensen bij.Iedereen wisselde met elkaar geruchten uit, het mobiele netwerk was ook down en een aardbeving zelf is natuurlijk totaal onvoorspelbaar. We zijn nog 2 uur op straat gebleven voor de zekerheid maar geen naschokken gevoeld.
Daarna redelijk goed geslapen, we horen nu in het nieuws dat er wel doden en gewonden zijn en veel schade is in Sikkim en ook Nepal en Bhutan en hier en daar in India, het epicentrum was in Sikkim met 6.8 Richter. Sikkim is nu geheel afgesloten door landverschuivingen, zware regenval en de aardbeving. Blij dat wij die etappe reeds gehad hadden en voel mee met iedereen die daar woont of nu op doortocht is.

Een gezonde en weer gerustgestelde groet uit post-monsoon maar toch doornat Darjeeling.

• 19 September 2011 - 10:53

Bart:

Hoi Frank,

De tamtam werkte goed vanmorgen, voordat ik hoorde dat er een aardbeving was geweest, werd ik al geinformeerd dat er een nieuwe blog van je was. Meteen even moeder gebeld, maar onze zus was me al voor geweest.
    Het is daarmee erg fijn te merken dat je direct dit nieuwe berichtje hebt gestuurd en dat iedereen al gerust gesteld was voordat we ons zorgen konden gaan maken.

Succes en veel plezier nog de komende dagen.

• 19 September 2011 - 11:31

Raymond En Preshanna:

Hoi Frank en Anita,

Wat een geluk dat jullie de etappe Sikkim eerder hadden ingepland! Fijn dat jullie gewoon ongedeerd zijn en laten we binnenkort afspreken als jullie weer in Nederland zijn om alle avonturen samen na te beleven met bijpassende foto's

groetjes, Raymond en Preshanna

• 13 Mei 2015 - 21:45

Jolanda Stern:

Beste Frank,

Fijn dat je/jullie ongedeerd zijn. Best wel eng als alles gaat beven. Je kent mij niet, maar ik heb een verzoek. Zou jij voor mij kunnen informeren bij de Tibetaanse school (bij Chowrasta naar beneden) naar een leraar genaamd Dhondup Paljor? Ik krijg per email geen contact met hem
    Ik maak mij zorgen. Ik maak al een paar jaar geld over via hem voor de schoolopleiding van zijn neefje (Tashi woont in India).
    Als je mijn verzoek vervelend vindt, dan moet je het niet doen, hoor.
    Verder goede reis of verblijf. Hoop dat het voorspoedig zal zijn.
    Met hartelijke groeten, Jolanda Stern uit Leeuwarden